Gjett hvem som brukte hele kvelden sin i skogen etter en lang dag på jobb! Merkelig påfunn å få en mandags kveld, men sånn er det vel når man har hatt en edru og avslappende helg og bare ladet batteriene. Vi dro ut på kantarelljakt rett før solnedgang, og hadde ett eneste oppdrag: å finne én kantarell før det ble mørkt. Vi pakket bikkjer og handlenett, og dro på oss turklærne. Vi kjørte til Landfalltjern i Drammen og gikk inn til Tverken. Vi lette opp og ned bekker, under grantrær og langt inni skogen der det var bjørk og myr – dette hadde jeg nemlig lært etter 20 minutter på Google.

Og du kan tro jeg ble glad når vi fant mengder med kantareller og matriske skivesopper! Nå blir det viltgryte, tenkte jeg:

FØRSTE GANG JACKSON PRØVER Å SITTE I EN VESKE. IKKE SPESIELT VELLYKKET...

Etter å ha Google, spurt Facebook og lagt ut en desperat Instagram-story for å få svar fra Soppkontrollen, Hellstrøm og Matprat, ga vi opp. Det viste seg å bli lite sopp i viltgryta. Vi hadde plukket et handlenett fullt av bullshit. Kantareller har visst «ribber» på undersiden av hatten. Soppen jeg hadde plukket hadde skiver. Og skivesoppen jeg trodde var matriskesopp hadde hvit melkesaft istedenfor gul – noe som tydeligvis tilsier at den er giftig. Med andre ord kunne jeg tatt med meg samboeren inn i dialyse-verden, for nyresvikt er nemlig det første som oppstår om du spiser mengder giftig sopp fra norsk natur. Det er enda godt jeg har en viss selvinnsikt og forhører meg før jeg setter livet som innsats. Drittsopp…

HAR DU VÆRT PÅ SOPPTUR FØR?