Jeg husker da jeg studerte journalistikk i Oslo og hadde internship i KK.no. Et av oppdragene våre var å dekke Oslo Fashion Week – og vi brukte arenaen til å spørre ulike kjendiser om hva de hadde i kjøleskapet. Jeg husker at Mira Craig svarte at hun hadde krokodillekjøtt i fryseren. Så spennende er nok ikke jeg, men her er mine favoritter som alltid finnes i kjøleskapet mitt!


MELK: Jeg kan ikke leve uten meieriprodukter, og jeg drikker ca 4dl om dagen. Dette er fordi jeg lager mye hjemmelaget, sukkerfri iskaffe. Jeg liker nemlig ikke sort, varm kaffe og må ha melk i alle former for koffeininntak.

OST: Jeg har alltid ost i kjøleskapet! Jeg spiser ost på knekkebrød og spiser mye ost i middager. I kjøleskapet har jeg som regel Norvegia, cheddar (til hjemmelagde burgere) og parmesan (til italiensk-inspirerte retter). På ønskelisten har jeg en steinovnsplate slik at jeg kan lage ordentlig, hjemmelaget pizza! Da blir det mye gorgonzola (blåmuggost) i hus. NAM!

RØMME: Jepp, der ser du. Mye melkeprodukter her i hus! Rømme er favoritt-tilbehøret mitt, og jeg kan ha en teskje rømme på omtrent hva som helst. Du finner ALLTID rømme i kjøleskapet mitt. Og hvis du inviterer meg på taco kan det fort hende jeg kommer med egen rømmeboks. Livredd for at folk serverer for lite rømme, haha!

HAMBURGERRYGG: Det deiligste, magreste svinekjøttpålegget! Jeg har spist hamburgerrygg daglig siden jeg var typ 10 år. Grislet kneipp med hamburgerrygg og mayo var tidenes gjenganger, og jeg spiser det den dag i dag. Hamburgerryggen finner du på knekkebrødet sammen med Norvegiaen!

MAJONES: Jeg spiser ikke smør, så jeg trenger noe som hindrer knekkebrødet i å smake fuglemat. Der stepper min gode, gamle mayo inn. Dessverre er majones fast innventar i kjøleskapet (og kostholdet) og selv om jeg vet at det ikke er det sunneste man kan spise, så tillater jeg meg det fordet. Noen små (men moderate) gleder må man få ha her i livet!

KYLLINGFILET: Jeg elsker kylling – det er så allsidig! Kyllingfilet, kyllingtaco, kyllinggryte, kyllingsushi, suppe med revet kyllingkjøtt, kyllingsalat – you name it, I’ll cook it! Jeg spiser kylling ca to-tre ganger i uken. Magert og lyst, sunt kjøtt har man ikke vondt av. Jeg kjøper som regel kyllingfilet som ikke er tilsatt vann eller salt.

KARBONADEDEIG: Minst like allsidig som kyllingen! Jeg spiser mye taco, tacosalater, gryteretter, lasagne og hjemmelagde burgere, og her kommer karbisen inn. Jeg velger som regel karbonadedeig fremfor kjøttdeig da det har mindre fett, men i noen retter trenger jeg kjøttdeig, så da blander jeg. Burgerne mine er et godt eksempel på samarbeidet!

FROSNE BÆR: Jeg har perioder hvor jeg elsker å lage smoothies, og lager det hver eneste dag. Nå derimot har jeg gått litt lei etter sommeren, men jeg har så mye bær i fryseren at jeg burde kaste meg på smoothiekjøret igjen. I fryseren min finner du alt fra jordbær og bringebær til blåbær og mango. Skaff deg en smoothie-to-go maskin, så har du smoothie på 2 minutter uten masse blender-søl!

SAFT: Jeg drikker ikke sukker, så alt du finner av drikke i huset mitt er sukkerfritt. Både brusen, saften, kaffe og te. Fun Light og Zeroh kommer stadig vekk med nye smaker, men akkurat nå er favoritten «pære og ingefær» fra sistnevnte.

AVOCADO: Jeg har alltid et par avocadoer på benken. Bokstavelig talt, da jeg faktisk prøver å gro mine egne i tillegg. Jeg spiser mye avocado og har dette som den største fettkilden i kostholdet mitt. Jeg knuser det på knekkebrød, har det i salater, lager guacamole (til alle mulige retter, egentlig..) og spiser den rett fra skallet med pepper og en skje. Diiigg!

CHILI OG HVITLØK: Krydderne som går hånd i hånd for min del. Jeg bruker sjeldent den ene alene, og elsker kombinasjonen. Jeg er en sucker for sterk mat, og tilsetter disse to ingrediensene i omtrent alt. Er du en pingle som er invitert til meg på middag, si ifra før jeg forgifter deg med hotness!