01. Flyte i dødehavet. Dødehavet ligger som dere sikkert vet mellom Jordan og Israel, og selv om jeg ikke føler for å dra dit helt ennå med alt som har foregått de siste årene, er dette helt klart noe jeg ønsker å prøve før jeg dør. Alternativ to blir Rødehavet, men jeg vet ikke om jeg har så lyst til å bevege meg nedover mot Egypt eller Saudi-Arabia ennå heller, haha. Floating i Oslo da, kanskje? Det er hvertfall trygt! LOL!

02. Klatre opp fjellene i Machu Picchu i Peru! Jeg husker jeg fant en reisebok hjemme hos mamma med bilde av denne lille inkabyen da jeg var liten, og helt siden den gang har et besøk stått på bucketlisten min.

03. Mens vi er inne på opplevelser i Sør-Amerika: jeg vil besøke en av oasebyene som ligger rundt de «små» vanndammene langt inne i ørkenene! Om jeg må kjøre ATV eller ri på kamel har ingenting å si. FOR en opplevelse! En kompis av meg er der nede nå, og jeg så de stod på snowboard i sanddynene. Inspirerende greier altså!

04. Besøke Dubai, Maldivene og Sri Lanka – gjerne i ett og samme besøk. Jeg ser at det er flere cruiseselskapet som går til disse destinasjonene, og tenker at det er noe å begi seg utpå fort som søren. Jeg bare håper jeg finner et cruise som har Maldivene som siste destinasjon, for her kunne jeg tenke meg å være en stund. Fremtidig bryllupsreise? Hmm.

05. Besøke Santorini! De hvite bygningene, små bakgatene og den fine utsikten over det blå havet ser helt magisk ut. Det er bare å spare opp cash, for jeg har nemlig planer om å bo i en av disse lekre steinhulene med seng og basseng i samme rom, ehehehe.

06. Som dere ser så er det mange reisemål på listen her, og det er det en grunn til. Nummer seks på listen må være å kunne leve som reiseblogger eller reiseskribent/reporter, enten frilans eller for et magasin. Det trenger absolutt ikke å gjøre meg rik, jeg ønsker bare å tjene nok til å kunne bevege meg nokså fritt rundt i verden og ha råd til mat!

07. Bo i et hus ved sjøen er også et stort ønske for meg, og det er ikke sikkert drømmen er så langt unna som jeg tror. Å våkne med sjøen som nærmeste nabo, fine turmuligheter, en båt nede på plassen og en stor hage hvor barn og hunder kan løpe fritt – hverdagsmagi, rett og slett!

08. Gjøre et designsamarbeid med noen! Jeg bryr meg ikke om det er klær, sko, sminke, kjøkkenutstyr eller annet interiør – bare jeg får oppleve en hel produksjon fra startsfase til ferdig produkt. Hvor kult er ikke det?!

09. Interrail! Man skulle kanskje tro jeg var for gammel til å ligge rundt på hosteller, campingplasser og på tog, men neida, denne frøkna bryr seg ikke om litt skitt på kroppen. Jeg vil fortsatt reise en måneds tid rundt i Europa med tog som reisemetode. Jeg hater jo å fly, så hvir jeg kan la vær og likevel reise så gjør jeg jo det! Hallo NSB – la oss samarbeide??

10. Eie en hest igjen. Bare en turkamerat, ingen konkurransehest. Jeg savner å bo på gård og bli tvunget ut i all slags vær, og kunne godt tenkt meg en kompis når jeg har slått meg til ro med hus og barn.

11. Bo et semester utenlands! Jeg føler nesten jeg har gjort det, i og med at jeg har vært utenlands 22 uker de siste to årene. Jeg kunne tenke meg et halvår i L.A eller Australia, og det gleder hjertet mitt å høre at kjæresten min hadde blitt med meg. Hvor det er havn, er det håp! #sjømann

12. Fly i en Emirates-suite bare for å ha gjort det. Kanskje litt ekstra komfort hadde kurert flyskrekken min? Jeg syns Norwegian kan gjøre noe liknende på langdistanseflyvningene sine for en overkommelig pris, altså IKKE 50.000 kroner. Å fly til Miami og New York er ikke spesielt komfortabelt, men jeg hadde gjerne betalt LITT MER for en sånn suite.

13. Fly et småfly! Jeg har flydd helikopter, men jeg vil også fly et lite fly. Jeg hater jo å fly, men jeg liker å trosse angsten min og utfordre meg selv. Jeg er i kontakt med en av pilotstudentene i Sandefjord nå, og planen er å fly med han før året er over. Vi snakker en rundtur fra Sandefjord, til Kristiansand, til Oslo og tilbake igjen. Jeg grøsser bare av tanken, men let’s go!

14. Gifte meg! Selvfølgelig vil jeg gifte meg! Jeg vil ha et bryllup på ca 60-80 gjester, og gjerne over flere dager slik at folk får tid til å bli ordentlig kjent med de jeg er glad i. Det trenger absolutt ikke å koste skjorta, og må gjerne være utenlands (mye billigere enn i Norge) dersom flertallet er gira på å bruke penger på dette som gave og ferie istedenfor andre bryllupsgaver.

15. Se nordlyset i Nord-Norge, kjøre Atlanterhavsvegen og surfe på bølgene i Lofoten. Sistnevnte er ikke noe must da det finnes kulere surfesteder her i verden, men jeg må besøke Norge nord for Trondheim en dag jeg og! Jeg er jo mer kjent i andre land enn i mitt eget..

16. Reise til Island og bade i den Blå Lagunen. Jeg vil også gå på tur over øya og bade i tilfeldige varme kilder jeg treffer på.

17. Dra på et verdenscruise med MSC! Visste dere at MSC Cruises arrangerer verdenscruise hvor man besøker 43 destinasjoner på 117 dager? Det er ikke så altfor dyrt heller. Med overnatting, mat, drikke og 15 utflukter inkludert koster det bare en tusenlapp om dagen for den billigste billetten! Nesten verdt en tur i banken det der, haha.

18. Reise til Afrika og jobbe frivillig med løver, elefanter eller andre dyr. Jeg ser andre bloggere har gjort det, og det er så inspirerende og fint! Du får ikke bare en opplevelse for livet, men du gjør faktisk noe nyttig!

19. Gjøre et helt sinnsykt stund som undercover-journalist. Typ Bokhandleren i Kabul – Åsne Seierstad-opplegg. Jeg har allerede noen planer, men jeg må få noen ombord på prosjektet. Visste du forresten at jeg hadde tenkt til å gjøre Petter Uteligger-stuntet før noen i det hele tatt hadde hørt om han? Synd jeg ikke rakk det først!

20. Hoppe i fallskjerm, paraglide, rafte, kjøre bob-kart, snowkiting og alt annet ekstremt, kult og ute av karakter. Jeg vil ikke hoppe i strikk derimot. Jeg har så jævlig dårlige knær og innbiller meg at overkroppen løsner fra leggene om jeg hopper, HAHA!

21. Spise sushi i Japan og ekte chineesefood i Kina. Jeg hadde «å spise meksikansk mat i Mexico» på lista i fjor, men det gjorde jeg i år! Fajitas på en strandcafe i Cozumel var virkelig ikke feil, og jeg elsker sushi og chineese, soo..

22. Jeg vil også besøke Cuba før de importerer alt for mye stæsj. Jeg vil se de fattige, men fargerike husene, de kule bilene, dansingen i gatene og røyke kubansk sigar inne på en shabby restaurant mens jeg spiser chicken jerky.

23. Besøke 100 nye land, stater og øyer før jeg dør. Jeg har allerede besøkt 31, så det er ikke heeelt uoppnåelig! Med verdenscruiset til MSC er jeg jo nesten i mål! Jeg må spare penger til det cruiset. Det er viktigere for meg å oppleve mye mens jeg ennå er ung, enn å ha et gigantisk hus og en fancy bil. Jeg elsker leiligheten og bilen min uansett, såå..

25. Skrive en bok! Det blir riktignok når jeg har enda mer livserfaring å legge til. Det teiteste jeg ser er folk som skriver bok om hvor hardt livet er, hvor mye de har lært, hvordan kjærlighetssorgen tok knekken på de osv i en alder av 20. Get a grip, goddammit. Kanskje jeg skal skrive en reiseguide fra alle stedene jeg har vært? Jeg har tross alt vært flink til å ta vare på både bilder og dagbøker!

26. Leie et sommerhus i The Hamptons. Ikke fordi jeg syns det er så sjukt vakkert der, men på grunn av over-hypingen det har fått i film og TV-serier. Jeg vil også leie en ski-inn/ski-out hytte i Alpene! Av samme åpenbare grunn, haha. Også elsker jeg jo å stå på ski da!

27. Pakke sekken, teltet, bikkjene og gubben og bare parkere bilen et sted å begynne å gå. Typ Hardangervidda, Jotunheimen etc. Jeg elsker å sove i telt og liker den primitive livsstilen som blant annet festivaler fører med seg. Problemet er om man går seg bort eller går tomme for mat, for: 1. Jeg kan ikke bruke kart og kompass. 2. Jeg hadde ikke klart å drepe et dyr for å overleve.

28. Ta jegerprøven og båtførerprøven. Kanskje allerede i 2018! Jeg og venninnen min har planene klare skal du se!

29. Ta med familien på et cruise! Det finnes ingen bedre måte å reise på, så hvorfor ikke gjøre det sammen? Et cruise i Karibien igjen hadde vært perfekt. Eller kanskje de skal få bli med til Dubai, Sri Lanka og Maldivene? Ikke på bryllupsreisen da kanskjeee. Heller ikke surfingen.. MEN ANYWAYS!

30. Leve et rikt, bereist og varmt liv omringet av mennesker jeg elsker. Det er tross alt lite som er viktigere. Jeg gleder meg til bryllup, barn, hus, båt og hytte. Men ikke ennå. Jeg har fortsatt et par-tre år igjen som jeg skal utnytte til det fulle 😉