God morgen ❥ I dag reiste samboeren min avgårde på sjøen igjen, så vi bestemte oss raskt for å ha vår egen julaften i går, og lagde en stor julemiddag med påfølgende dessert og film på sofaen. Det ble tradisjonell ribbe med julepølse og medisterkaker, kokte gulrøtter og rosenkål, surkål og hjemmelaget saus, men jeg lekte meg litt ekstra på kjøkkenet i går og lagde noe helt nytt!

GLASERTE ROSENKÅL MED SUKKER, HVITLØK OG CHILI:

Altså, det var så sinnsykt digg! Spicy og annerledes, men veldig godt! Jeg brunet en spiseskje meierismør i en teflonpanne og stekte opphakket rosenkål på høy temperatur med sukker og opphakket chili og hvitløk.. Planen var å bruke honning (har en følelse på at det kan være enda bedre) men det var vi dessverre tomme for. Dette kommer til å bli en fast favoritt til julemiddagen!

Ribba ble stekt i ekte Hellstrøm-ånd (oppskrift her) men også her gjorde jeg en liten tvist. Jeg lager alltid hjemmelaget saus med kraften fra kjøttet, men nå lagde jeg nesten hele sausen i langpanna ribba lå i. Sammen med ribba la jeg en opphakket rødløk, to buljongterninger, 6 hvitløksfedd, gulrøtter, fire spiseskjeer tyttebærsyltetøy, salt og pepper. Væsken i panna helte jeg over i sausjevningen av smør og hvetemel, og sausen ble helt nydelig med et dryss rosmarin oppi. Dessverre kjøpte vi ribba litt for sent, så vi rakk ikke å ha den oppskåret i kjøleskapet de 2-3 dagene den egentlig krever for å få perfekt svor, så det var kun halve ribba som «poppet» denne gangen. Jeg har aaaldri opplevd mangel på svor på ribba mi, but I guess shit happens, haha!

Kjærestens sjokolademousse derimot, var helt perfekt. Han er en drøm på kjøkkenet!