Jeg har havnet inn i en merkelig spiral. La oss bare kalle det et uplanlagt nyttårsforsett – et nyttårsforsett jeg virkelig har klart å holde! Jeg har nemlig gått på langrenn 1-2 timer hver eneste dag siden 1. nyttårsdag, og jeg har fått heeelt dilla! Løypene i Drammen (Konnerud og Spiralen for lokalkjente) er så fine og oppkjørte, og med riktig smøring er det en fryd å stå på ski, selv for meg som ikke er født med ski på beina. Nedoverski er jeg derimot mye flinkere på, og i morgen går turen til slalåmbakkene i Kongsberg med en venninne! Søndag derimot er jeg tilbake på langrennskia, og jeg håper jeg ikke møter på like mange sure tryner som jeg gjorde i dag. Jeg husker ikke sist jeg var så inspirert til å lage debatt, så legg gjerne igjen en kommentar!

Jeg har to hunder. Nala, en mellomstor toller-blanding og Jackson, en bitteliten langhåret chihuahua på to kilo. Og jeg er drittlei av at fordomsfulle og ignorante mennesker rakker ned på hunden min av den enkle grunn at de er vant til å se rasen i en Louis Vuitton bag på skulderen til en og annen bimbo – som forøvrig skulle vært fratatt retten til å ha hund.

«Hva gjør du med den bikkja løs her ute i skogen?!» – voksen mann med løs Rottweiler.

«Om bikkja mi spiser bikkja di så er det din egen skyld» – dame med stor, løs fuglehund.

«Har du ikke bånd til bikkja di eller?!» – jente med en husky-liknende trekkhund i magebelte.

«Tenker du ikke på barn eller folk som er redd for hund?!» – kjerring som ikke burde oppholdt seg i skogen.

Dobbelmoralen er tydeligvis høy i drammensmarka. For det første: hunden min veier kanskje bare to kilo, men han har fire bein og like stor rett til å bevege seg i skogen som alle andre hunder. Han har vokst opp med fjellturer, juvvandring og klatring, og ikke i noens veske på cafe i byen. For det andre: det er ikke båndtvang i Drammen i januar, hvilket betyr at jeg har en fantastisk mulighet til å lære «veskehunden» min å gå uten bånd. For det tredje: hvis du skremmes av en løs chihuahua midt i skogen klokken åtte på kvelden så lurer jeg på hva faen du gjør om du møter på et ekorn – eller en elg for den saks skyld.

Og sist, men ikke minst: har du sett en chihuahua fastspent i bånd i nedoverbakke??? Det er dyremishandling! Hunden klarer nemlig ikke å holde følge på lik linje som en trekkhund, og ender med å bli dratt etter halsen dersom jeg oppnår en viss fart. Så jeg har to valg: la hunden min ligge hjemme i sofaen, eller ha han løs i skogen som alle andre hunder på vinterstid.


Skogen er for alle. Dersom du sliter med å respektere det foreslår jeg at du tar deg en tur på et kjøpesenter.