Det er utrolig hva en søt tekstmelding og et bilde på Facebook kan trigge av følelser. I dag vil jeg ta med dere inn i vår litt mer private hverdag som par, og takke samboeren min for hvem han er, og hva han gjør for meg. Jeg våkner hver dag med en skikkelig klyp-meg-i-armen følelse, og tenker at jeg er verdens heldigste som kapret dette mannfolket jeg møtte for 15 år siden.

På vår første impulsive «date» hjemme hos han serverte han meg hvitvin og denne deilige, hjemmelagde pastaretten. Om jeg ikke var forelsket fra før, så ble jeg det hvertfall da. Mange veddet på at dette kom til å «dabbe av» etter noen måneders tid, men to år senere er han like flink på kjøkkenet! Jeg er rett og slett skikkelig bortskjemt!

Han er romantisk! Han lager mat, åpner gjerne en flaske vin, tenner stearinlys, tar meg med inn i dusjen og løfter meg opp og bærer meg dit han vil ha meg. Mannfolk tror kanskje ikke at romantikk er sexy, men les setningen om igjen <–

Han ofrer sin egen komfort for at jeg (og hundene) skal ha det bra. Han hater varme soverom og myke senger – og er allergisk mot hund. Likevel sover jeg ofte på den harde siden av sengen, med varmeovnen på og bikkja mellom føttene.

Han baker pavlova til 17. mai-gjestene våre. Hvilken heterofil mann står opp tidlig for å bake kake til nasjonaldagen?! Jeg har gått kokkelinja, og ikke engang jeg baker kake på nasjonaldagen. Denne mannen har virkelig hele pakka!

Mens jeg ligger på sofaen å fryser så er han ute å henter ved og fyrer opp i peisen – uansett hvor kald han er selv. Så går han inn på soverommet og henter dyna til meg, før han går på kjøkkenet og henter noe varmt å drikke.

Han kan ALT – og det han ikke kan, det får han til, eller får noen til å ordne. Løsningsorientert og handy mann med gode kontakter – he’s a catch! I tillegg til dette er vi veldig flinke til å samarbeide og jobbe sammen, noe som har blitt veldig tydelig nå som vi har kjøpt oss hus. Det eneste vi er skikkelig dårlige på er å henge opp taklamper. Haha!

Vi har aldri kranglet eller kjeftet på hverandre – ikke engang under påvirkning av alkohol! Han kan jekke meg ned og sette meg på plass, og jeg kan mobbe han om han sutrer og klager, men vi behandler hverandre med respekt og har det alltid morsomt!

Han tar meg for den jeg er. Det er ingen hemmelighet at jeg kan være krevende å være sammen med: – Jeg farter mye, er ofte på arrangementer og fester, har alltid huset fullt av folk, har en mannlig bestevenn jeg henger med døgnet rundt, og lever av å ytre meninger og eksponere meg selv. Men det skal han ha – han har ALDRI forsøkt å endre meg, og det er det jeg elsker mest.

Han bruker tid på meg når han er på sjøen, og forstår hvor vanskelig det kan være å være så mye alene som jeg er. Det er kanskje derfor han lar meg holde på som jeg gjør – for at jeg ikke skal være ensom, å ha det bra? Han ringer meg i pausene sine, sender snaps og meldinger døgnet rundt, ringer på FaceTime hver kveld og sender koselige natta- og god-morgen-meldinger. Han gjør rett og slett alt han kan for at jeg skal trives i situasjonen som gressenke!