Er det én rett du må smake i sommer, så er det denne. Enten du er fan av fisk eller ei, så kommer du til å like denne linefangede torsken med krutt og smør. Den sparker igang smaksløkene og gir et hot kick til en ellers så tradisjonsrik matrett. Hvis fisk har blitt servert på norske middagsbord i flere hundre år, men aldri som dette. Det kan jeg nesten love dere – for oppskriften har jeg nemlig kokt frem selv! Psst.. Visste du at jeg gikk kokkelinja på videregående? Sjekk ut kategorien «oppskrifter» 😋

DETTE TRENGER DU FOR TO PERSONER:

400 gram torsk og 200 gram baconterninger
2 pastinakk, 2 persillerot, 1 sellerirot og 1 bunt asparges
2 store chili, 3 fedd hvitløk, tørket dill, salt og pepper
1/2 dl fløte og 100 gram meierismør
stavmikser

DETTE GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader og sett over en stor kjele vann. Mens vannet koker steker du baconterninger og asparges i smør.
Hakk opp chili og hvitløk, og skrell rotgrønnsakene og skjær opp i store biter.
Når vannet koker kaster du oppi torskebitene. La de trekke i fem minutter.
Når torsken er ferdig legger du den over i en ildfast form med smør, chili, hvitløk, dill, salt og pepper.
Sett fisken inn i ovnen til kjøttet «deler seg» – cirka seks minutter.
Hell grønnsakene over i vannet og la de koke til de er møre. Deretter moser du de med stavmikser – tilsett fløte og smør.
Server fisken på toppen av rotmosen med asparges, bacon og smeltet smør over.