For en helg vi har hatt! Jeg tror aldri jeg har slappet så av under et hotellopphold – noen gang. Vi har holdt oss relativt godt unna alkohol og bare slappet av med dyna foran tven, i lobbyen med en bok, eller med en kopp kakao i baren. Vi har sovet lenge, spilt Monopol og kosa oss i verdens fineste suite – som forresten hadde en utrolig kul og hytteaktig stil – og ikke minst, lukt! Det luktet badstue av veggene, og jeg følte jeg var på spa under hele oppholdet.

Apropo spa – herregud så avslappende det er med et voksent spa-anlegg med utsikt mot fjellene. Vi svømte, lå i boblebadet, satt i steambadstuen og slappet av på de myke og superkomfortable sengene i spa-annlegget. Og gjett hvem som fikk sin første profesjonelle massasje noensinne? Jo, jeg! Jeg velger alltid hudpleie eller andre behandlinger når jeg har muligheten, men denne gangen trengte kroppen en skikkelig god, og lang (50 minutters!) klassisk massasje. Her snakker vi fra topp til tå altså. Jeg fikk til og med massasje i fingertuppene! Både fingrene, skuldrene og nakken fikk kjørt seg godt, noe som passer utmerket ettersom jeg har en jobb med mye kontorarbeid og statiske stillinger. I tillegg masserte han lår og legger – hvilket jeg elsker! Etter massasjen på søndag unngikk jeg dusjen for å la oljene trekke dypt inn. De fikk være med helt hjem! Samboeren min bestilte seg også en massasje ♥

Jeg har vært på mange spahoteller, men dette oppholdet tar kaka. For det første så må jeg bare skryte av områdene på hotellet. For noen fantastiske åpne og lekre løsninger! Interiørhjertet mitt skrek etter den ene spisestuen, og jeg har aldri følt en sånn trang til å henge i et hotells offentlige rom før. I tillegg hadde de den mest innholdsrike frokost- og middagsbuffeten jeg noensinne har sett! Gjett hvem som glemte at det var julesesong, og som ble superoverrasket og glad når hun så buffeten? Jeg! Ribbe, pinnekjøtt, medister og lutefisk så langt øyet kunne se – i tillegg til havets beste delikatesser. Jeg spiste meg omtrent mett på laks, kreps, blåskjell og snøkrabbe før jeg i det hele tatt kom til hovedretten. Mmm!

Og mens vi er inne på temaet mat. Tror du ikke vi fikk servert en tre-retters når vi ankom hotellet? Til forrett fikk vi verdens beste og mest rkeative suppe (hilsen hun med kokkeutdanning!), nemlig jordskokksuppe med sprøstekt skinke! Denne var så god at jeg bestilte en større porsjon til lunsj dagen etter. Til hovedrett serverte de livretten min, lammeskank. Selvfølgelig med pastinakkpure, rotgrønnsaker og rødvinsaus, akkurat slik jeg liker den. Og tror du ikke vi fikk nougat ganache. Altså har dere smakt det? Jeg har ikke funnet det på noen meny siden jeg var kokk selv, og hoppet i taket da jeg så menyen på forhånd! Det smaker litt som sjokoladetrøfler, og jeg husker selv vi lagde den med kirsebærlikør og/eller konjakk. Uansett, dere kan jo tenke dere hva slags festmåltid dette ble for meg!

Tusen takk for oppholdet, Vestlia! Samboeren min la forresten merke til at det er ferieleiligheter til salgs her oppe, og gjett om vi siklet over det som møtte oss i brosjyrene! Planen er jo å kjøpe et fritidssted på fjellet etterhvert, siden vi er så heldige å bo ved sjøen. Men først blir det båt – og en helt annen investering som vi forhåpentligvis kommer til å ha til evig tid! Mer om det kommer ♥