LES VG-ARTIKKELEN HER/ LES FUNKYGINES STØTTENDE BLOGGINNLEGG HER

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle kaste meg inn i denne influencer-debatten ettersom jeg følte jeg satt litt mellom barken og veden, men i går hadde jeg dessverre ikke noe valg. Jeg satt på informasjon en bloggkollega og venn hadde bruk for. Informasjon hun måtte høre, men som kom til å skade noen jeg liker veldig godt. Jeg snakker selvfølgelig om podcastepisoden halve landet rakk å få med seg i går: Andersen & Jacobsen.

Det har seg slik at den nevnte podcasten er en av mine favoritter, og jeg har snakket varmt om den både her på bloggen og i egen podcast. Jeg starter alltid tirsdagene mine med å høre på disse jentene. Jeg har et godt forhold til den ene jenta i podden, og et fantastisk inntrykk av dem begge. Det er derfor jeg ble så sjokkert når jeg hørte gårsdagens episode – rett og slett fordi det ikke liknet dem. Jeg ble så sjokkert at jeg måtte ta opptak av episoden. Et opptak jeg senere sendte til Anne Brith da jeg oppdaget at episoden var slettet og at hun ikke hadde rukket å hørt den. Hun var forsvarsløs. Halve landet snakket om henne, uten at hun visste hva det dreiet seg om – og jeg kunne hjelpe henne.

Anne Brith har lagt ned bloggen og skrevet boken «Kvinner som hater kvinner». En bok som omhandler netthets – av kvinner, mot kvinner. Og det er nettopp dette Kristina og Belinda gjorde i går, hvilket jeg forstår utifra dagens redigerte versjon av episoden var en alvorlig feil. Som podcaster selv vet jeg hvor lett det er å bli revet med i en samtale med det som tilsynelatende bare er en venn, og det er lett å glemme at hele landet har tilgang på samtalen i ettertid. Jeg syns personangrepet var smakløst og urettferdig, og det er slike utsagn som gjør at jeg for eksempel ikke lytter til Tusvik & Tønne lenger. Jeg orker ikke å støtte podcastere som gir meg negativ energi, og som lever av å henge ut og snakke ned om folk – enten det er politikere, kjendiser eller bloggere. (Med mindre det er fortjent, noe det til tider selvfølgelig er).

Jeg støtter kritikk. Jeg støtter debatt. Jeg støtter at man kan være uenige, men jeg støtter ikke personangrep – spesielt ikke av influencere som via offentlige plattformer med tusenvis av følgere/lyttere har muligheten til å påvirke andre menneskers syn på en forsvarsløs person. Dette var 18 minutter med personangrep, og det er faktisk ikke greit.