Det er en ting som blir mye diskutert i både media og på ulike blogger for tiden, og det er bloggernes bilderedigering. Jeg drar selvfølgelig ikke alle bloggere under samme kam, men det har blitt et stort problem. Det største problemet er ikke lenger at barn og unge voksne blir påvirket, men at bloggerne selv ikke ser når nok er nok. Mange har faktisk tatt redigeringen til et så høyt nivå at ingen kjøper det lenger. Ikke engang tolv år gamle småjenter. Før var kommentarfeltene fulle av kommentarer som «herregud, dere påvirker barn negativt og «hvordan kan dere oppføre dere slik når dere har så unge lesere?». Nå er det mer «hvor er nesa di?» og «….faaake». For det er nettopp slik det har blitt. Er unge toppbloggere så usikre på seg selv at de må tilbringe timer i photoshop før de legger ut et bilde? For å ikke snakke om alle operasjonene og sprøytene.

Skjermbilde 2013-10-01 kl. 16.31.02

Ser dere hvilke bloggere jeg etterligner?

Skjermbilde 2013-10-01 kl. 16.35.40

Det er helt greit å fjerne kviser dersom du har en dårlig dag, men vil du virkelig at leserne dine skal få sjokk når de ser deg i virkeligheten? At de skal se den urene huden din, det fettete og slitte håret, de små skrukkete leppene og de gule tennene dine? Det er ikke sikkert dette er tilfellet, men ikke prøv å overbevis meg om at du ser ut som en levende dukke til alle døgnets tider. Huden din ser ikke ut som fløyel og tennene dine er ikke så hvite at de grenser til blått. For ikke å snakke om den signalhvite fargen du plutselig fikk i øyekroken. Hva med de store puppene du plutselig fikk. De hadde du ikke sist jeg så deg? Og hvor ble det av fregnene dine? Dette er spørsmål jeg sitter igjen med etter å ha besøkt mange av de store norske bloggene. Jeg har mange spørsmål, men det eneste jeg vet når jeg lukker vinduet til bloggen er at dette mennesket sliter med enorm usikkerhet på seg selv.

Skjermbilde 2013-10-03 kl. 01.28.45

Og en ting til. Dropp anbefalingen av tannbleking om du må legge til et redigert bilde. Det er så flaut å se på 🙁