IMG_1879

 – fullkornspasta – baconterninger – eggeplomme – parmasan ost – fløte – hvitvin –

Denne oppskriften skulle egentlig vært delt på lørdag, men det er dessverre ikke alltid publiseringsverktøyet til WordPress gjør som jeg sier. Vel, vel. Disse perfekte pastatallerknene kjøpte jeg på en outletbutikk utenfor Drammen som heter Price. Gjett hvor mye de kostet? Ti kroner per stykk! Damen bak kassen skjønte ikke hva man skulle med hullet i midten, men det er jo laget for å ha eggeplommen i. I Italia serveres de fleste krembaserte pastarettene med et halvt eggeskall og en plomme i – dette heller man over retten før man spiser, og det smaker SÅÅ godt! I dag droppet jeg den hvite spaghettien til fordel for denne glutenfrie fullkornsspaghettien. Sausen lager du ved å piske sammen 3 eggeplommer, salt, pepper, 3 dl matfløte, hvitløk etter smak og et par dryss parmesan. Hvitvinen koker du inn helt til slutt – også etter smak. Carbonara er opprinnelig med bacon, men det hender jeg bruker kyllingfilet, svinebiffstrimler eller salatskinke også. Denne retten er helt perfekt sammen med babyleaf eller spinatblader, og for å servere med prikken over i’en ville jeg lagt til et par skiver sprøstekt hvitløksbrød. Bon apetìt ♥