Jeg har så lyst til å skryte av meg selv å si «SE HVOR FLINK JEG ER», men dette er min fars mesterverk, så jeg skal prøve å la vær. Da vi var i Gøteborg for litt over en uke siden hadde pappa låst seg inn i leiligheten og gjort om hele soverommet. Vi fikk nytt gulv og ble overrasket med verdens fineste sengegavl. Samme dag postet jeg bilde av soverommet på en av de store interiørsidene på Facebook, og jaggu rundet ikke bildet 200 likes på noen få minutter! Det skjønner jeg godt, og i dag skal jeg prøve å forklare hvordan den ble laget.

IMG_2159 IMG_2161

Det første folk spør om er hvilken beis som er brukt på treverket, og da må jeg nesten le litt. «Treverket» er nemlig pergogulv fra FIX! Det er dette gulvet vi har brukt, så det var naturlig å fortsette med det samme som sengegavl. Vi har brukt dette gulvet til mye forskjellig, blant annet på dørkarmer, i vinduskarmer, på bordplaten til hagemøblene og nå skal det limes på det slitne MAUI-bordet vårt fra Jysk også! Dessverre er jeg usikker på hva gulvet heter, men medarbeideren på FIX sa det var det mest populære gulvbelegget og at det hadde lang venteliste. Det var faktisk utsolgt hos leverandøren, og det er ganske vilt! Sengegavlen er 9,5 centimeter bred ut fra veggen, bortsett fra hyllen på toppen som er 19 centimerer – like bred som en hel pergoplanke. Bak pergogulvet står det en hjemmesnekret og ubehandlet ramme av tykke planker som platene er spikret fast i. Jeg har sett mange som har laget en liknende sengegavl, og da har de bygget opp rammen på paller – noe som nesten høres enklere ut! Det som er på baksiden er ikke synlig uansett – det viktigste er at platene sitter godt og at hyllen tåler hva enn som skal stå på den. Noe som ikke er så synlig på bildene er den lille glippen mellom hyllekanten og selge gavlen. Her er det et 9,5 cm hulrom som skal fylles med led-pærer. Disse blir perfekte leselamper og blir ikke synlige!

Jeg er ingen snekker (vel, det er ikke pappa heller – han er heismontør) så unnskyld den forferdelige forklaringen min, men jeg lover å oppdatere innlegget med litt innspill fra far. For eksempel på hvilken tomme-størrelse det er på plankene i rammen, hva gulvet heter og hvor lang tid han brukte på prosjektet. Håper dere likte tipset ♥