Skjermbilde 2014-11-26 kl. 16.18.11Skjermbilde 2014-11-25 kl. 22.04.26

1. Smykker, gjerne en ring. Den trenger ikke koste skjorta! Denne finner du på Bjørklund til 2999,- Selv ønsker jeg meg dette til jul, men gutter har en merkelig tanke i bakhodet og tror automatisk at jenter forventer et frieri ved siden av. Dette er IKKE sant. Jeg vil bare ha en fin ring, jeg. Jeg har en ekte ring, og det er sølvringen jeg fikk av pappa på barneskolen. Den passer dessverre ikke lenger, og derfor trenger jeg en ny. Ta en titt i smykkesamlingen til kvinnen du skal handle til, så finner du fort ut hva hun mangler!

2. Noen sminkeprodukter er helt trygge å kjøpe, for de jeg har ramset opp i dette innlegget passer for alle. Først ut er det berømte sjokoladepudderet fra Too Faced. Dette heter Chocolate Soleil og kommer i fargene «chocolate» og «milk chocolate». Det er kanskje obvious, men den mørke passer best for gyllen hud og brunt hår, mens melkesjokoladepudderet matcher bedre med blondt hud og blekere hud. Dette produktet finner du hos Coverbrands her, nå med 20% rabatt!

3. En klassisk veske fra et kjent merke. Det trenger ikke være den berømte flapbagen fra Chanel, men kanskje en fra Michael Kors eller Marc Jacobs? Disse får du fra 700 kroner og oppover. Min er kjøpt hos Apple, men du finner mange hos Zalando og Nelly.

4. Støveletter er et trygt valg, spesielt i år. Selv har jeg skaffet meg både Primeboots og over-knee-boots, og det er disse som viser seg å være mest populære i år. Her er det viktig å tenke på bredden på støvlen da mange av de mest populære støvelettene er svært smale rundt leggen. Vil du være enda tryggere i valget ditt kan du kjøpe et par i semsket skinn da de er mykere i materialet og utvider seg relativt fort. Mine primeboots high engineer finner du hos Footway her.

5. Et kamera er alltid en slager, uansett om det er noe hun har fra før av eller ikke. Har hun et speilreflekskamera, trenger hun kanskje et kompakt systemkamera og omvendt. Har hun kun mobilen kan det være starten på en ny, fantastisk hobby å få et kamera i gave! Selv ønsker jeg meg dette fra Samsung.

6. Wine and dine. Trå varsomt her – ingen jente vil ha kjøkkenrelaterte gaver uten at de har bedt om det! Men jeg vet de fleste ønsker seg disse smoothiebegrene fra Starbucks. De koster ca 145 kroner per stykk og er å finne i Starbucks-filialer landet rundt. Jeg har fem Starbucks-kopper og jeg elsker alle! Perfekt til kaffe, te, vann, smoothies og som shaker til proteindrikk eller iskaffe!

7. Ullsokker eller kosesokker. Jeg regner med jenter kjenner seg igjen når jeg sier at de ALLTID blir borte – på mystisk vis! Jeg ender alltid opp med en eller ingen etter en kald vinter og trenger alltid nye når julen ringer inn. Hjemmestrikkede er selvfølgelig best, men de har noen utrolig gode på Cubus i pusefleece!

8. BareSkin foundation eller BareMinerals mineralpudder! Jeg sverger til disse sminkeproduktene til kombinasjonshuden min, og er kjent med at de passer for alle. Fargene de fleste matcher er golden medium og nude. Jeg handler alltid BareMinerals fra House of Beauty i Oslo. Er du usikker på hvilken farge hun bruker kan du bruke fargekartet her!

9. Smykker er som sagt alltid en slager, og hva er vel søtere enn spesiallagde lovependants? Hos Jane Kønig i Danmark får dere egendesignede kvalitetssmykker rett hjem i postkassen. Her får du tak i ekte sølv, gull, hvitt gull, rosegull og sterling silver. Prisen er upåklagelig, og jeg elsker initialsmykket mitt som jeg bærer rundt halsen hver dag!

10. Møbler og interiør. Følg med på trendene, se hva hun liker. Hva kjøper hun selv? Det er utrolig mye hjelp å få i interiørbutikkene, så ta gjerne med et bilde av leiligheten for å finne noe som kan passe godt inn. Et sikkert valg er saueskinn, voluspa-lys, forskjellige lykter og bilderammer og tepper. Ønsker du å handle fra de hotteste interiørbutikkene, så er det By Villa Paprika og TM Design som står øverst på listen.

11. Hva er vel bedre enn å pakke seg inn i en deilig stikkegenser og et par gode kvalitetstøfler? Mine favoritter er fra UGG, og du finner de her. I skrivende stund sitter jeg plantet foran peisen i mine mokkasinformede ulltøfler, men til jul ønsker jeg meg tøflene på bildet. Footway har stort og bredt utvalg, i alle mulige former og farger! Nå finner du favorittene mine Scufette Espresso til bare 1147,- kroner!

12. Tilbake til smykkeavdelingen. Marc Jacobs er en konge på smykkedesign, og han lager de i forskjellige materialer med en særpreget, men minimalistisk stil. Hva med et par knappedobber, en armbåndsbangle eller et skinnarmbånd? Marc Jacobs er forøvrig trygt uansett hva du handler. Hva med et pc-cover eller et mobildeksel?

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 22.37.18

1. Ja, gutter kan også ha beskyttelse på mobiltelefonen sin uten at han trenger å se ut som en snekker med jobbtelefon. Marc Jacobs har designet flotte, elegante, stilrene og enkle deksler spesielt for menn og min favoritt er dette i metallisk sølvfarge med bumper-hjørner. Et raskt søk på Google og dekselet er ditt!

2. Finnes det en eneste gutt i verden som ikke bruker jeans? Vel, ifølge min far er det kun levis 501 som gjelder, så da vet dere det om det skal handles inn til fedre, onkler og besteforeldre. Det er heller ikke vanskelig ettersom alle modellene er lik i størrelsen. Finner du ut hvilken størrelse han bruker er du halvveis i kjøpeprosessen!

3. Vanter og hansker – klassisk julegavetips til mannfolk. Men hva med å investere litt i et par skinnhansker eller ullvanter? Jeg vet UGG fører hansker til både kvinner og menn, og de er UTROLIG gode og varme! Jeg vet hvertfall med erfaring at mannfolka setter pris på litt fingervarme når de skal ut å skrape vinduene på bilen i vinter!

4. Det samme gjelder hodeplagg. Alle menn bruker luer, hatter eller pannebånd på vinteren, men det er ingen hemmelighet at mange av variantene er utrolig STYGGE. Rett og slett. En lue som passer alle uansett alder er denne litt baggy stikkelue-modellen. Det er ikke farlig å la luen henge litt på hodet selv om du nærmer deg 50, du må ikke tviholde på det stygge, røde pannebåndet du kjøpte på Trysil i ’89.

5. Smykker, smykker, smykker. Hvorfor tror folk at smykker kun er for kvinnfolk? Det er SÅ SEXY når menn kler seg i smykker! Jeg blåser i om det er sølv, gull, lær eller kors. Kjæresten min er heldigvis flink til dette med ringer, men han kan godt bli litt flinkere med armbånd. Er det bare jeg som syns det er pent? Uansett alder altså!

6. Pensko! Disse passer selvfølgelig til 17. mai-stasen, men også til en jul blazer og et par jeans. Kjæresten min bruker sine til hverdags og det er utrolig pent og classy! Går du for dette tipset bør du ikke gå for de skinnende, spisse lakkskoene, men kanskje noen litt røffe med noen kule lisser og mønstre?

7. Lommelerke. Gjerne inngravert med et kult sitat, navnet hans,en spesiell dato eller en liten kjærlighetserklæring. Om han ikke blir glad i den nå, kommer det garantert en dag der han får bruk for den. Om han aldri blir glad i den er det i alle fall noe kult å arve. Haha!

8. Mannfolk kan også få kjøkkenutstyr – kanskje til og med som et lite hint? Uansett så er det kult å få noen kule kaffekopper, et servise man kan begynne å samle på eller noe fra f.eks Enklere Liv som gjør livet hans litt enklere på kjøkkenet også. Jeg vet hvertfall hva vi trenger her i huset, og det er denne automatiske vispen! Fler enn meg som fikk lyst på kaffekoppene på bildet forresten? De MÅ jeg finne!

9. Klokker er alltid et trygt valg. Har han fler fra før av kan du kanskje pusse opp en han er glad i, eller kanskje kjøpe et klokkestativ eller en oppbevaringsboks? Mitt favorittmerke her er Daniel Wellington eller Marc Jacobs – både for menn og kvinner!

10. Som sagt, smykker er noe vi må lære mannfolka å bruke! Det er ikke bare gifteringen som fortjener plass på fingrene, for det finner SÅÅ mange fine der ute! Skal du handle ring til en gutt kan det være lurt å gå for en i kirurgisk stål eller en matt sølvfarge så den ikke blir for bling-bling – dette gjelder spesielt for gutter som ikke er vant til å bruke smykker fra før av. La den være litt mandig. Gjerne bred, og ikke mer for mye dill-dall.

11. En kul lommebok eller kortholder i ekte skinn varer lenge, holder styr på økonomien og får plass i bukselomma.

12. En weekendbag, en pc-veske i skinn eller en kul skulderveske er også kult på menn. Og da mener jeg VIRKELIG kult! Her er kjæresten min også flink, men jeg skal innrømme at det var litt vanskelig i begynnelsen. Så lenge den er mandig og materialet er i skinn eller lær er du på trygg grunn. Jeg er bombesikker på at mannfolk egentlig misunner veskebruken vår, så hvorfor ikke vise han at det er helt greit ved å kjøpe en til han selv?