Hva elsker jeg med byen min? Jo, jeg elsker at den er nær Oslo, at jeg har kort vei til både ferjer og cruise, tre av landets største flyplasser og en kort halvtime til hovedstaden med god shopping og uteliv. Men selve Drammen kan by på så mye mer. Ikke bare har vi Nord-Europas største torg midt i sentrum, men vi har også en elv som renner langt hele byen med spennende attraksjoner på hver side av vannet. Vi har båthavner, elverestauranter, bra uteliv, ule klubbscener og konsertlokaler, spennende turstier, alpinbakke, strender og festivaler. Vi har et bystyre som lytter til borgerne sine, og da vi ba om Starbucks og Joe & The Juice var de rett rundt hjørnet etter kort tid. Vi har ALT, og vi er nær ALT.

IMG_9385

Restauranter og cafè: Jeg har mine faste stamsteder når det kommer til utelivet i Drammen, og her kommer de på rekke og rad. Alle bør besøker og er forskjellige og unike på sine egne måter. Av restauranter og cafèer har jeg fire klare favoritter. Pizzaen på Jonas B. Gundersen, lunsjen på Cafè Picasso, tapasen på Anchas Bodega og de forskjellige sesongmenyene til Z cafè og bar. Jeg spiser veldig mye ute og er kanskje den som best kan uttale meg om restaurantene i byen vår, og på fler av stedene får jeg ikke lenger meny da de allerede vet hva jeg skal bestille – eller jeg kan menyen utenat. Er det sushi du er på jakt etter vil jeg anbefale Fuji på Strømsø eller Katana på Gulskogen (!).

IMG_8956

Utelivet i Drammen sentrum: jeg er det man kan kalle schizofren når det kommer til partyhumør, for man vet aldri om jeg er i fotballpub-humør eller om jeg vil shake stumpen på de villeste klubbene. Likevel er det to utesteder i byen jeg alltid trekkes mot, og det er Z cafè og bar når det kommer til listepop og housemusikk, og Lauritz om jeg vil ha øl og allsang. Ellers fra dette vil jeg anbefale Goggen om du digger sport, eller Pavarotti og Rekord om du digger rock og gode burgere.

IMG_8968

Shopping i Drammen: vi har et forferdelig stort antall kjøpesenter i drammensregionen, men selv om mange flykter ut fra sentrum for å handle på Liertoppen eller Buskerud Storsenter liker jeg meg godt på Magasinet på Torget. Gulskogen storsenter er likevel favoritten da jeg handler mesteparten av klærne mine på Gina Tricot. Jeg blir også overlykkelig av å gå å titte i interiørbutikker, og her har de både Kremmerhuset, Black Design, Candle Art og fler andre unike småbutikker. Jeg savner likevel Zara i byen, og det senteret som får Zara får også meg som fast kunde!

Ting å se i Drammen: om du først skal ha noen dager i denne byen anbefaler jeg deg å sjekke ut elvepromenaden på sommertid og Aron skibakke på vinterstid. Du bør også sjekke ut spiraltoppen for en deilig tur eller middag, og Åspaviljongen om du vil høre litt live-musikk i solveggen (sistnevnte anbefales sterkt i påsken!). Du bør ta en tur på MS Drammen – vår lille miniferje som guider deg gjennom elva, og besøke Tufteparken ved Brakerøya stasjon om du er glad i å trene styrke i det fri. Ellers har Konnerud og Bragernes lekre langrennsløyper, og du har mange fine bademuligheter. Du kan kjøre mot Svelvik eller Holmsbu for å finne saltvann eller svømme på tvers av Landfalltjern eller Stordammen. Det viktigste er likevel å ta med seg en italiensk is fra Barista på torget før du går rundt elva. Her er det mye vakkert å se!