Det er få ting som fyrer meg opp på lik linje som voldtektssaker. Voldtekt er navnet på en type maktmisbruk og frihetsberøvelse som hører hjemme i vikingtiden, og hvis jeg hadde fått valget om å bli voldtatt eller skutt i hodet er valget enkelt. Jeg vet at man ikke forblir den samme etter en slik hendelse. Ja, man kommer seg kanskje sterkere ut av det. Og ja, det kan virke som om man knipser hendelsen vekk som et regndrypp på en regnjakke, men jeg vet at denne type vold fører til sinne, usikkerhet og våkne netter. Man blir plutselig mørkeredd. Redd for å være alene i sitt eget hjem. Redd for å gå av bussen etter klokken seks. Følelsesregisteret skrus plutselig av. Du føler ingenting lenger. Hverken lykke, sinne, kjærlighet eller hat. Det går utover ens evne til å gjøre det godt på skole og i arbeid. I verste fall trigger en slik hendelse både angst og posttraumatisk stress. Dette kan føre til uføre og i verste fall selvmord.

Så hvem er du til å bestemme skjebnen, fremtiden og livet til en annen kvinne på en mørk og fuktig lørdagskveld? Hvem er du til å bestemme at din mangel på selvkontroll og beherskelse skal ødelegge en jentes syn på både livet, sex og kjærlighet? Mest sannsynlig er du en stygg og ekkel mann. En mann så stygg at han ikke får seg noe på andre måter enn å tvinge seg på uskyldige kvinner. En mann som blir opphisset av tårer, skrekk og redsel, som tenner på utfordringer og jenter som kjemper imot. Hvorfor gjør du dette? Føler du deg større og sterkere ved å trenge deg på en spinkel jente som ikke klarer å ta igjen eller stritte imot? Føler du virkelig at du har oppnådd noe ved å dope ned et uskyldig menneske på fest for så å feie over den bevisstløse kroppen med makt og vold? Du må virkelig være stygg som ikke får deg noe på andre måter. For om du tror du har hatt sex når du voldtar så tar du grådig feil. Voldtekt og sex har aldri hatt noe til felles.

Jeg lurer på om jeg også hadde fått gå fri om det var jeg som dopet ned deg på byen. Om det var jeg som inviterte mine venninner hjem på nachspiel og sendte den store, svarte dildoen fra jente til jente for så å penetrere deg i rumpa på rundgang uten glide-middel. Jeg lurer på om jeg også kunne komme unna en dom ved å skylde på alkoholinntaket ditt. Eller ved å si at du var alene og at jeg skulle ta vare på deg. Eller skylde på måten du kledde deg på. Det var jo dette du ville? Det var dette du ba om? Du inviterte til dette selv!

tumblr_nzyoltMlOO1sd7x0ho1_1280

Så for å unngå å bli voldtatt i Norge må du altså..

1. Kle deg som en mann når du skal ut på byen. Det er som regel kun kvinner som blir offer for voldtekt.

2. Alternativ to: ta på seg en sykkelbukse. Jeg har hørt at det er turn-off for voldtektsmenn.

3. Alltid gå med bind og/eller tampong. De fleste menn unngår sex med mensen så langt det rekker.

4. Holde deg edru. Det er tross alt din feil om du er full og blir voldtatt. Kanskje du inviterte uten å huske det?

5. Holde deg inne. Du er dømt til å bli voldtatt om du ikke følger reglene ovenfor, så gå for all del ikke ut!


13932900_1800315973546367_5519225039394778366_n

NEI, DET ER VEL FOR FAEN IKKE JENTENES ANSVAR Å SØRGE FOR AT DE IKKE BLIR VOLDTATT!!?

Jeg skal kunne gå naken og dritings hjem fra byen uten å måtte tenke på å bli dopet ned, kidnappet eller dratt inn i et hus eller en mørk bakgate mot min vilje. Jeg skal kunne gå i så korte skjørt jeg vil. Om de stivfrosne niplene mine syns gjennom bodyen jeg har tredd over skuldrene mine så er heller ikke det en invitasjon som gir deg tillatelse til å voldta meg. Det er du som skal beherske deg. Det er du som må klare å ha selvkontroll nok til å la meg gå i fred. Det er du som må lære deg noe. Du som må få råd. Du som må skjerpe deg. Jeg burde kunne gjøre hva faen jeg vil og gå kledd akkurat slik jeg ønsker uten at du skal føle at du har lov til å voldta meg. Det er du som er problemet her, ikke jeg. Og akkurat nå føler jeg at både domstolen og samfunnet ler av oss. Det som har skjedd er et jævla hån og et stort steg bakover i både tid og i likestillingskampen.