I noen av intervjuene jeg har gjort med blant annet VG, KK, Stylista og SE&HØR har jeg fortalt litt om både påmeldingen og castingprosessen til Top Model, men jeg har ikke fortalt hele prosessen slik den faktisk var. Mange tror det tar flere uker eller gjerne måneder før man får svar, og at man får god tid på seg til å pakke. Slik var det ikke i vårt tilfelle! Kollegaen min fant søknadsskjemaet på SIDE2.no i begynnelsen av mai, og jeg ble fortalt at jeg måtte søke – om ikke så gjorde hun det. Jeg sendte inn en søknad for moroskyld og slang samtidig med en selfie-video av meg selv der jeg presenterer meg selv og forklarer hvorfor jeg er interessert i konseptet.

Helgen etter var jeg i Porsgrunn i konfirmasjon, og jeg hadde merket at jeg hadde x-antall ubesvarte anrop og meldinger fra to, tre forskjellige svenske telefonnumre. Jeg hadde mye å gjøre den helgen og fikk derfor ikke anledning til å ringe tilbake, men da jeg sjekket telefonsvareren min og skjønte at det var fra castingen til Top Model kjørte jeg bilen inn til siden av veien og ringte opp igjen. De var utrolig blide og positive, og jeg fikk beskjed om å holde øye med mailen min den kommende kvelden, for jeg måtte nemlig være klar til casting i Oslo allerede dagen etter.

P2106935

Jeg møtte opp i en leilighet på Grünerløkka i Oslo på mandag ettermiddag. Jeg og svarene på cirka 150 spørsmål om meg selv i nåtid, fortid og fremtid. Spørsmålene tok for seg alt fra personalia, sivilstatus og arbeidsforhold, men også eventuelle rusmisbruk, mitt forhold til alkohol og om jeg noensinne hadde gjennomgått noe som for eksempel overgrep, voldtekt, incest osv. Disse spørsmålene hadde jeg mottatt på mail dagen før. Da jeg kom inn i leiligheten satt det cirka seks andre jenter i rommet. Guro, som også ble med til Portugal, var en av disse. Her satt vi å skravlet før vi en etter en ble bedt om å komme inn på samtale med de som var castingansvarlige. Jeg endte opp i samtale med en fantastisk dame som heter Sofia, som senere viste seg å være modellmammaen vår, altså hun som bodde i Top Model-huset med oss under hele oppholdet. Før denne samtalen ble vi en og en hentet opp hvor vi måtte veies, måles og prøve et antrekk som liksom var målet de gikk etter. Jeg passet perfekt inn i de sorte jeansene og den hvite skjorten, og så ventet jeg på min tur til å bli intervjuet.

Jeg hadde cirka 40 minutter inne på et rom sammen med castingansvarlig, og her gikk vi igjennom den lange listen med spørsmål og svar, i tillegg til noen nye. Jeg måtte selge inn meg selv til både hun og TV-kanalen over video, men jeg har i ettertid hørt at «I had them at «hello», så det tar jeg som et stort kompliment! Her ifra ble jeg sendt i samtale med en reality-psykolog. Dette gjorde jeg over telefonen mens jeg og Sandra var på campingtur! Husker dere «Bloggers Gone Wild» prosjektet vårt? Jada, Benedicte var selvfølgelig på campingtur midt oppi hele castingprosessen! Jeg bestod psykologitesten med glans, og ventet på å høre fra castingen igjen. På selveste 17. mai tikket det inn en mail fra produksjonen. Vi måtte stille opp med bikinibilder og en videopresentasjon til de danske og svemske tv-kanalene, og det innen 24 timer! Jeg var uheldigvis full som en dupp denne dagen, men trosset fyllesyken og sendte inn både bikinibilder og videoblogg dagen derpå – med gammel sminke og krøller fra dagen i forveien. Dette var det siste steget i castingprosessen, og nå ventet man bare på «the call» hvor man fikk beskjed om man fikk være med til Portugal eller ikke. Av mange hundre, om ikke tusenvis av søknader så var det seks jenter fra Norge som kom med i TV-programmet, i tillegg til våre seks svenske og seks danske reality-kolleger.

P41001342

Lørdag 21. mai bestemte jeg og noen venner oss for å dra ut å ta noen drinker på dagtid. Etter en baileys frappe, to chili-mojito, et par fireballshots og noen pils ringte telefonen min. Mobilen lå midt på bordet ute på en ute-restaurant, og det lyste «Top Model Sofia» over hele skjermen. Alle ble stille. Jeg tok telefonen og løp ut på torget for å være i fred. Tenk om jeg fikk avslag etter alle disse castingrundene?

«Selvfølgelig skal vi ha med deg, Benedicte! – var beskjeden jeg hørte i andre enden av telefonen.

Jeg hoppet av glede, og vennene mine kom løpende ut på torget til meg mens de hoppet over meg så fort de forstod at jeg skulle til Portugal. Jeg hadde kun en uke på meg til å pakke bagasjen jeg skulle leve med i nærmere to måneder, og lørdagen etter satt jeg og fem andre nordmenn på flyet mot Lisboa. Dette viste seg å bli det sykeste, mest spennende og intense eventyret i hele mitt liv, men jeg er så utrolig glad jeg tok sjansen. Jeg ville aldri vært foruten denne opplevelsen, og jeg anbefaler alle å hoppe ut av komfortsonen og gjøre noe av det samme minst én gang iløpet av livet.


TOP MODEL HAR PREMIERE PÅ FEM KL. 21.30 I MORGEN. FØLG HAUGAARD91 PÅ SNAP UNDERVEIS!