LES MIN UKENTLIGE SPALTE FOR FEMELLE.NO HER

Kjære insta-babe. Du som kanskje ikke engang har fylt tyve. Ja, du som popper opp i instagram-feeden til alle ungdommer, bleikfeite 20-åringer og kjerringer i midtlivskrisa. Du som sprader rundt med silikonpuppene dine i en liten hvit bikini i et stort hus dekket i gull og marmor. Du som alltid er brun, enten fra solen eller spraytan. Du med det lange, mørke håret fylt med hairextensions. Og leppene som er fylt med noe annet. Du med photoshoppet porselenshud og en nese så liten at den snart er operert bort. Du med anastasia-bryn, vippe-extensions og falske negler. Vi ser deg oftest på dyre luksushoteller i Dubai, på Maldivene, Bora Bora eller Bahamas, men vi ser aldri reisepartneren din. Vi ser deg bære flere titalls designervesker på skulderen til flere titalls tusen kroner, men vi ser aldri at du jobber. Kjære insta-babe. Hvordan har du det egentlig?

Vi som er eldre enn deg ser hva som har skjedd med deg.  Vi ser at du har blitt påvirket av de godt betalte kjendisene du blir eksponert for hver dag. Kjendisene, deres spennende reiser, deres livvstil og muligheten til å endre utseendet sitt betraktelig. Vi forstår hvordan det kan være lett å ønske seg større og mer markerte lepper, tydeligere kinnben, lengre hår, hvitere tenner og brunere hud. Vi forstår også lysten til å reise – vi har den vi og. Vi ønsker oss også utallige designervesker. Men jeg kjenner deg. Jeg kjenner typen.

Mest sannsynlig ble du oversett av foreldrene dine. Mest sannsynlig hadde du en ekstra utagerende tenåringsperiode. Mest sannsynlig vokste du opp med feil syn, feil verdier, feil innstilling. Ingen som veiledet deg eller tvang deg på skolebenken de dagene lysten til å møte opp forsvant. Selvfølgelig kan det hende du var både smart, skoleflink og elsket i ungdomstiden, men mest sannsynlig savnet du noen som tok vare på deg. Og det fant du.

Han er høy og mørk, og leverer 100 røde roser på døren. Hvordan vet jeg dette? Fordi du nettopp postet 100 røde roser på Instagram. Han spanderer merkeklær, høye hæler og designervesker. Han har råd til dette. Han har tross alt jobbet og spart penger i et langt liv. Han ønsker seg et yngre trofé, så det er det du blir. Han ønsker seg større pupper, så det er det du får. Hotellopphold etter hotellopphold. To uker uten et eneste publisert selfie. Kun bilder av turkist hav, en ny chanel-veske, marmorgulv og silke-sengetøy. Nytt bilde. Ny forandring. En ny operasjon for å tilfredstille den gamle mannen som gir deg alt du peker på. En ny operasjon for å tvinge likes, følgere og kommentarer ut av små, forstyrrede barn som ikke ønsker annet i verden enn å likne på den versjonen av deg du har kjøpt for penger.

Dette fenomenet er mer normalt enn du tror. Selv kjenner jeg fler som har vært i miljøet, men samtlige ga seg og roet seg for et mer jordnært liv. Ta Solli-plass i Oslo som et eksempel. Vertinner og sugarbabes overalt. Jenter som sikler etter lommeboka og Dom Perignon-flasken til de eldre, ugifte mannfolka i dress. De med en yacht på Aker Brygge. De som spiser 9-retters middager på Onda og hummer på Lektern til lunsj. Disse jentene finnes overalt, og det er mange av de. Det er faktisk ikke slik at det å reklamere for flat-tummy-tea på Instagram gjør deg rik nok til å handle designervesker, champagne og reiser for millioner av kroner. Tenk på det neste gang du ser en babe på Instagram uten en karriere. Tenk på den stakkarslige, skadede jenta som faktisk prostituerer seg for at du skal ha noe #inspo å kikke på når du åpner telefonen. Denne jenta er ikke noe #goals. Denne jenta er det bare synd på.