PALMA DE MALLORCA

Adios, Espana, og takk for et par flotte dager! Etter vi forlot Sardinia satte vi kursen mot en av Spanias mest berømte turiststeder, nemlig Mallorca! Dette er foreløpig favorittstedet mitt av de vi har sett hittil, men det kan kanskje ha noe med all sangriaen innabords – for ikke å snakke om shoppingmulighetene! Vi gikk av skipet i Palma de Mallorca, og besøkte den berømte katedralen (herreguuuud for et fantastisk byggverk!) – hvilket sto øverst på sightseeinglisten. Etter et par timer med shopping i både gamle – og nybyen satte vi oss ned på en pub på Plaça de la Drassana for å se Roma knuse Qarabag. Kjæresten er en ivrig Roma-supporter, og så lenge jeg får et glass vin (eller i dette tilfellet en liter) sier jeg meg fornøyd med å se en spennende kamp på en spennende plass. På samme torget endte vi opp med å spise tapas! Vi fant et bord på Cafè Coto – en supersosial, tydeligvis populær og VELDIG rosa restaurant med fantastisk mat og drikke. Etter noen glass tok vi den siste sightseeingrunden gjennom gamlebyen, før vi tok noen morsomme filmer og bilder som jeg deler med dere senere!

TO LITER SANGRIA SENERE:

VALENCIA

SUSHI & MATCHA LATTE PÅ "CAPPUCHINO GRAND CAFE"

Valencia hadde også mye å by på når det kommer til shopping og kultur, men vi hadde ikke gjort grundig nok research før vi ankom havnen i dag morges. Vi trodde blant annet at vi skulle få se det kjente landemerket, museet for kunst og forskning, men det lå såpass langt unna bydelen vi var i at vi hadde ikke sjans på de få timene vi var i land. Vi fikk derimot sett St. Nicolas kirken, La Lonja de la Seda, Santa Catalina kirken, Miguelete-tårnet, Plaza de la Reina og Torres de Serranos – tårnene ved porten inn til byen. Det er sikkert som å banne i kirken, men jeg må innrømme at jeg er litt lei beige murbygninger og religiøse bygg på dette punktet i reisen. Det er helt supert om man er interessert i slike ting, men så lenge jeg ikke har lest om det i historiebøkene så sier jeg meg fornøyd med å ha sett bygningene fra utsiden – selv om jeg må innrømme at det var kult å klatre hele veien til topps av Serranos-tårnene. Nå kjenner jeg meg klar for fine fortausrestauranter, gode matopplevelser og shopping i Frankrike i morgen!


Midt i blogginnlegget ble vi avbrutt av roomservice på døren. Helt uanmeldt kom en av vertinnene på MSC Splendida inn på rommet vårt med Moet Champagne og sjokoladedekkede jordbær. For en fantastisk hyggelig overraskelse! Tusen takk til MSC som tar så godt vare på oss ♥