Er det en ting jeg er god på, så er det lister og planlegging. Allerede nå har jeg planlagt hva jeg ønsker meg til neste sommerferie (som jeg forresten ønsker å ha hjemme i det nye huset vårt i Svelvik dersom været tillater det) og hva jeg vil ha gjort i huset til de forskjellige årstidene. Dette er altså mine fremtidsplaner frem til mai 2018 – og de er store! (Og samboeren vet ikke om de…)

Hvis plattingkongen får det som hun vil!

ØNSKELISTE HØST: Jeg ønsker meg et spabad eller en jacuzzi i hagen! Jeg ønsker meg også nye møbler til kjellerstuen slik at gjestene våre (og gutta når det er tid for fotball og øl) har et sted å være. Vi trenger i grunn kun en ny tv-benk, sofabord og barbenk, så en kjapp tur på IKEA burde løse dette relativt raskt. Pris: ca 7000 kroner.

HUSPROSJEKTER TIL HØSTEN: Bygge platting i hagen for å ha jacuzzien på. Vi må også isolere loftet og bytte tak på garasjen og tak og vinduer på den overbygde verandaen. Jeg vil også få ferdig walk-in garderoben. Tidlig på høsten (gjerne i sommer) bør vi også få beiset verandaen. Kanskje til og med malt huset – i hvertfall de to synlige veggene som ligger sydlig mot sjøen. Jeg vil også møblere kjellerstuen og kanskje få inn en peis (vi får snart besøk av feieren for godkjenning). Høstens to siste prosjekter blir å pusse opp vaskerommet, flytte boblebadekaret inn på badet og male kjellergangen. Alt dette i tidsrommet august-november! Pris: ca 15.000 kroner.

Taket på den overbygde verandaen er råttent, og to av vinduene er knust.

ØNSKELISTE VINTER: Vinter er tid for kos, og det første ønsket er allerede oppfylt. Samboeren har vært i hjembyen og hentet flere tusen liter ved slik at vi kan fyre i peisen flere år frem i tid! Det eneste jeg ønsker meg til vinteren er ny kaffemaskin (med melkesteamer) og en haug av deilige pledd i sofaen.

HUSPROSJEKTER TIL VINTEREN: Vinteren er ikke akkurat en favorittårstid å pusse opp på, men vi kan jo fullføre de tingene vi kanskje ikke rekker å bli ferdige med til høsten! Jeg vil legge nytt gulv på kontoret mitt, og pusse opp gjesterommet i 2. etasje. Jeg vil også male brystningen på soverommet mørkere. Etter vi byttet plasseringene på stikkontaktene er det en del flekker fra forrige farge på veggene. Det skal bort! Forhåpentligvis får vi ferdigstilt den nye, hjemmelagde tv-benk/vedbeholderen vår! Pris: ca 6000 kroner.

Bort med benken - inn med solsenger!

ØNSKELISTE VÅR: Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og da ønsker jeg meg kajak og sup-board! Samboeren har allerede kajak, og jeg har jo lyst til å være med på padleturer! Sup-board fordi det er sinnsykt god trening, og en avslappende måte å koble av på. Jeg tenker å kjøpe et oppblåsbart et til jeg finner ut om dette er en greie jeg kommer til å fortsette med. Jeg vil også handle inn litt mer hagemøbler! To solsenger og et lite lounge-sett kanskje? Pris: ca 12.000 kroner.

HUSPROSJEKTER TIL VÅREN: Platting, platting, platting! Jeg vil ha platting på svaberget der vi har sjøutsikt slik at solsengene kan være på tomtas høyeste og mest solrike punkt! Jeg vil også ha platting nede foran huset, under verandaen. Ikke fordi det er nødvendig eller at jeg kommer til å bruke den, men fordi det ser MYE finere ut. Jeg vil også ha platting bak huset der vi har tørkesnor. Akkurat nå er det jo bare ugress og noen bortgjemte steinheller der.. Pris: ca 7000 kroner.


Og til dere som måtte lure: jeg bidrar selv! Faktisk så har jeg gjort mesteparten selv hittil. Vi har gitt pappa i oppdrag å pusse opp vaskerom, bygge TV-benk og fikse taket på garasje og verandaen, men resten skal vi gjøre selv. Kjenner jeg han rett kommer han sikkert til å begi seg ut på både husmaling og plattingbygging i god lagånd, men vi skal hvertfall klare oss uten fagfolk! Det eneste jeg har satt samboeren til å gjøre foreløpig er å male kjellergangen før han drar på jobb igjen til onsdag. Tror dere det skjer? Selv har jeg terrassebeising, walk-in closet og kjellerstue på agendaen i august. Wish me luck!