Jeg går inn i uke 23 nå, og det lille frøet i magen er ikke så lite lenger. Hun er faktisk 26 cm lang, og veier nærmere 500 gram – hvilket betyr at jenta vår kan klare å overleve utenfor magen dersom noe skulle føre til at hun ble klar for verden for tidlig. Jeg vil selvfølgelig at hun blir der inne så lenge som mulig, men det er fint å nærme seg en ny «kneik». Første var tolv uker, deretter ordinær ultralyd. Nå er det uke 23, hvilket jeg entrer om fire dager, og etter det ser jeg frem til tredje trimester.

Tiden går så fort, og jeg gjør mitt beste for å henge med så godt jeg kan. Jeg merker på hormonene at lunta er kortere enn vanlig, og kroppen begynner å bli stiv og støl rundt bekkenet – til tross for de ukentlige yogaklassene jeg tar. Jeg merker også at jeg stresser for mye, og selv under yogatimene klarer jeg ikke å tenke på annet enn jobb, når jeg heller skulle fokusert på morsrollen og min egen pust. Jeg sover dårligere, og har kommet dit hvor det er umulig å ligge på magen og ryggen. Hodepinen har også tatt seg opp igjen, men med min daglige dose Paracet holder jeg smertene i pannen i sjakk. Vår lille fotballspiller sørger for at blæra får tømt seg hyppig, og bevegelsene i kroppen fører til at det er vanskeligere å opprettholde normal åndedrett. Med andre ord: jeg høres ut som en feit, sliten gris når jeg reiser meg opp fra sofaen.

Huden gløder, hår og negler vokser og jeg føler meg i relativt fin form i forhold til mange andre gravide jeg har blitt kjent med i termingruppa vår på Facebook. Jeg har hittil unngått både strekkmerker, sprengte blodkar og morgenkvalme, og i dag har jeg i tillegg på meg Levis-jeansene mine som tydeligvis fortsatt passer rundt rumpe og lår – hvilket jeg tar som et godt tegn på at jeg skal klare å holde vektøkningen i sjakk. Time will tell!