I helgen var vi skikkelige huslige, og fikk gjort utrolig mye på kort tid! Barnerommet nærmer seg ferdig oppusset, og mens samboeren svingte malepenselen stod jeg på kjøkkenet som det koneemnet jeg er! Etter fire timers hardt arbeid (yes, vi har ikke kjøkkenmaskin, så alt måtte eltes for hånd!) stod to solsikkebrød og 36 fylte horn klart på kjøkkenbenken. Oppskriften på gode horn er enkelt å google seg frem til, men disse solsikkebrødene tenkte jeg å dele oppskrift på! Jeg fant en oppskrift på nettet som jeg modifiserte litt. Legg til maldonsalt, valnøtter og sesamfrø på ingredienslisten under, og du er good to go!

Rør ut gjæren i helmelken (sørg for å få med deg alt som ligger på bunn!) og hell oppi melet og frø (og valnøtter om du ønsker!) sammen med yoghurt i en eltebolle. Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer. Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter. Dryss over maldonsalt og sesamfrø om du ønsker, og sett inn i en ovn du har forvarmet til 250 grader. Reduser til 210 grader og stek i 40 minutter!

Bilderesultat for solsikkebrød